Rinoplastie

Rinoplastie

 

Rinoplastia (rinocorectia) reprezinta interventia de chirurgie plastica si estetica a piramidei nazale, avand drept scop modificarea formei si dimensiunilor acesteia. Poate fi modificat un nas prea lung, sau prea lat, poate fi redusa cocoasa, poate fi micsorat un varf prea voluminos, poate fi corectat un nas «cazut» sau micsorat un nas prea mare in ansamblu, pot fi corectate tulburari de respiratie etc. Scopul acestei operatii consta in obtinerea unui nas de aspect natural, in armonie cu celelalte structuri faciale si cu personalitatea pacientului.

 

Principiul de baza al acestei interventii chirurgicale consta in modificarea formei cartilajelor si oaselor nazale, cu ajutorul unor incizii disimulate in cea mai mare parte in interiorul narinelor. Tegumentul local se va mula apoi pe noua arhitectura. In cazul in care exista si obstructie nazala asociata, aceasta va fi tratata in acelasi timp operator (corectia deviatiei de sept, respectiv a hipertrofiei de cornete nazale).

 

Interventia de rinoplastie poate fi efectuata oricand dupa incheierea procesului de crestere, cand piramida nazala ajunge la forma intalnita la adulti, respectiv dupa varsta de 14-16 ani. Nu exista o limita superioara de varsta la care o persoana aflata in stare buna de sanatate poate suferi o asemenea operatie.

Programează-te acum!